Recepten

Confit de Canard kan met veel verschillende bijgerechten gecombineerd worden en leent zich daarom uitstekend voor telkens een wisselend menu. Onderstaand vindt u enkele suggesties om zelf te proberen. Bon Appetit!

Pasta confit de canard met salie en boter

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • 300 gram spaghetti
  • 1 blik confit de canard (4 bouten)
  • 100 gr geraspte Parmezaan
  • 125 gr boter
  • klein bosje salie
  • 1 courgette
  • zout en peper
Bereiden
Pasta met water opzetten om te koken (zout kan maar hoeft niet) – confit de canard in koekenpan uitsmelten en als het door en door warm is in reepjes scheuren, in andere pan boter met verse salie smelten – pasta koken – eendenborst bij de boter/salie en pepertje, reepjes courgette erdoor doen – zout en peper toevoegen – als pasta gaar is bij de eendenborstfilet voegen en Parmezaanse kaas toevoegen – even omscheppen – bord opmaken, klaar!

 

Confit de canard met zuurkool en aardappelpuree

Benodigdheden (voor 4 personen)                                           

  • 1 blik confit de canard (4 bouten)
  • 400 gr aardappels
  • 300 gr zuurkool
  • 30 gr boter
  • 30 ml room
  • zout en peper

Bereiden
Verwarm de oven voor op 120°. Kook de aardappels gaar in water met wat zout. Kook tegelijkertijd de zuurkool in water gedurende 25 minuten en giet het dan af. Warm de boter in de room op en voeg bij de aardappelen. Stamp er een puree van en maak op smaak met zout en peper. Voeg naar wens meer of minder van het boter/roommengsel toe om de gewenste dikte van de puree te krijgen.

Doe de zuurkool in en ovenschaal en leg er de eendenbouten op. Verdeel het eendenvet erover en laat 20 minuten doorwarmen in de oven.
Schep een laagje puree in een steker en daar boven op een laag van de zuurkool, eindig weer met een laag puree. Serveer de eendenbouten ernaast op hetzelfde bord, eet smakelijk!

De klassieker

Serveer de boutjes met gebakken aardappeltjes (bak deze in het eendenvet) en haricot verts in spekrolletjes.

Salade Gesiers de Canard 

 Ingrediënten (voor 4-6 personen)

  • 1 blik gésiers de canard
  • spekjes
  • mesclune salade of kropsla
  • sjalotje
  • walnoten
  • eventueel een paar gekonfijte kastanjes
  • olijfolie
  • azijn
  • mosterd

Bereiden
Bak de spekjes
Verwarm zachtjes de Gésiers uit het blikje in de pan
Meng de sla en de sjalotjes door elkaar
Leg de lauwwarme gésiers en de spekjes op de sla
Meng in pan waarin de spekjes zijn gebakken, die niet meer op het vuur staat, 100 ml olijfolie, een beetje azijn en een flinke eetlepel mosterd
Giet deze dressing over de salade
Strooi enkele walnoten en eventueel enkele kastanjes erover heen en klaar!