Een Delicatesse!
Confit de Canard is een specialiteit uit het Zuid-Westen van Frankrijk (Toulouse, Dordogne). Het zijn letterlijk gekonfijte eendenpootjes in blik. Wie ze eenmaal geproefd heeft zal ze nooit vergeten. De smaak is intens, verfijnd en typisch Frans.
De bouten worden gezouten en met een kruidenmengsel ingewreven. Vervolgens worden ze langdurig en langzaam in het eigen eendenvet gegaard (maximaal 85°C).
Vervolgens worden de bouten in het vet ingeblikt, waarna ze langdurig houdbaar zijn.
De bouten zijn dus al kant en klaar en hoeven alleen nog maar uit het vet gehaald te worden waarna je ze op diverse wijzen kunt bereiden. Volgens onze chef is de beste manier om eerst het vet langzaam te laten ontstollen (blik ongeopend in de pan (au bain-marie).
Vervolgens kun je de bouten uit het vet halen en verder bereiden. Dat kan eenvoudig onder de gril (200°C, 8 minuten), maar dezelfde tijd in de oven of in de koekenpan kan ook.
De gedetailleerde beschrijving van de bereidingswijze onder de gril wordt hier weergegeven.